2014-10-30 Höstlovsfiske!

Nu när äntligen vädret var kanon så bestämde jag och Roderick oss för att köra lite fiske! Tanken var först att vi skulle fiska färna men när vi närmade oss Vara så ändrade vi oss till att fiska i Lidan. Jag hade väl inga större förväntningar men sa till Roddan att han möjligtvis skulle kunna få någon ny art. Det började nappa ganska omgående och Roddans första fisk för dagen blev en Id på 51cm och prick 2kg. Ny art för honom och en mycket kul start.Sedan så blev det några mindre braxnar och mörtar innan det var dax för Roddan att höja sitt pb på Id till 53cm och 2180 gram. Efter det så blev det ytterligare några mindre idar innan det var dax för att plocka ihop för dagen. Sammanfattningsvis så blev det en kanonhärlig dag vid Lidan.
/Daniel


 

2014-10-30 Hallandskusten i oktobersol

Idag tog jag ledigt för att åka ned till kusten och titta på fåglar. Det blev inga nya kryss även om jag såg några misstänkta nya arter såsom islommar och labbar. Dessvärre var avståndet för långt för att avgöra arten. Det blev några bilder ändå i det fina ljuset.
/Fredrik

2014-10-28 Rallhäger i Jönköping!

I söndags upptäcktes en riktigt sällsynt rallhäger i Rocksjön, Jönköping. Igår hade jag tänkt att åka dit för att hinna se den innan den gav sig av men det blev inte av. Istället kom jag iväg i morse och efter lite letande så hittade jag den tillslut. Den var väldigt nära men doldes ofta av grenar därav den dåliga bilden. Detta var min 217:e art i Sverige.
/Fredrik