2016-04-24 Båtfix!

Snöstorm och nordliga vindar! Inget vidare fiskeväder. Tur att man investerat i nytt ekolod så man har lite och pilla med. Fixade även en manöverpanel som jag tänkt att göra väldigt länge men skjutit på. 

Jag hade ett Lowrance Elite 7 men har inte varit helt nöjd. Tycker att menyerna är lite röriga och så har jag saknat Sidescan. Har funderat en hel del på vad jag ska ha. Valet föll på ett Garmin Echomap 91sv chirp. Det är ett hyfsat prisvärt lod som har de flesta funktioner som man behöver såsom Down vü, Side vü, Nmea 2000 och stöd för Panoptix dock saknar den wi-fi. Sen har har den även en funktion som ritar djupkartor i realtid. Trollar man i en relativ liten sjö så har man ett hyggligt sjökort efter några timmar. Ser verkligen fram emot att testa detta lod.

Manöverpanelen monterades i en stor kopplingsdosa som är vattentät. Sen drog jag en kabel från den till en annan kopplingsdosa där jag ansluter ekolod, belysning och all annan el. Riktigt skönt att äntligen ha koll på all el i båten!
//Jacob


2016-04-23 Havsöringspass

Idag blev det en tur norrut för att fiska havsöring i nordan. Inte optimalt kanske, men helt ok. Smhi sa att det skulle blåsa 3-4 ms och 6-7 i byarna, men det blåste betydligt mer. Riktning varierade från N till NV och V.

Till en början var vattnet lite lagom grumligt och vi kunde fiska ut över en djupkant som kändes het med pålandsvind. Jag hade bundit upp lite små fiskimitationer efter vad jag såg förra gången jag var där. Jag fick två stycken öringar på första vändan. Båda tog på den nybundna imitationen. Största fisken var en tjock blänkare på 41 cm som var skogstokig. Hoppade fyra gånger och körde som en tok. Den andra var en liten på dryga 15 cm.


Gustav som var med lyckades bra efter vattnet blivit grumligt. Han vadade då ut längre och kastade bortom det grumliga en bra bit utanför djupkanten. Han lät sedan flugan sjunka och fiskade ganska långsamt med en liten fiskimitation. Han fick två mindre fiskar, hade flera följare och missade två bra hugg.


På slutet orkade vi inte brottas mer med vinden och valde att fiska av en vik som låg lite i lä. Jag hade ett hugg och kände ett parhuvudskakningar innan den släppte. Det var allt för detta fiskepass.

// Oskar E