2016-05-01 Havsöring från flytring

Söndag den första maj drog jag och Gurra iväg på ännu en jakt på havets silver. Vi skulle göra ett nytt försök från flytring och satsa på stor fisk. Vi hade kollat vindarna och spanat på lite olika platser som såg intressanta ut på satelitbilder. Efter lite övervägningar bestämde vi oss för att bege oss en liten bit söderut.

Vi hade sett två platser i närheten av varandra där man på kartan kunde se lite små öar och kobbar. Den första platsen visade sig vara lite grundare än vi hade tänkt. Vi begav oss sedan längre ut till den andra platsen där vi skulle bli tvungna att gå ungefär 750 m. Utan bärselar till flytringarna blir det en lite svettig promenad.


I och med allt kom vi inte igång att fiska förrän kring klockan två. Platsen vi fiskade visade sig vara omtyckt då vi såg iaf fem snubbar som fiskade från land. Vi såg även tre båtar som fiskade efter öring. Vi började fiska lite strömmar nära land och tog oss sedan ut på en kobbe. Efter 30 minuters fiske fick Gustav ett trassel från helvetet på sin skjutlina. Det tog oss nästan 45 minuter att reda ut trasslet då Gustav envisas med att kasta långt. Efter att vi fått ordning på trasslet bestämde vi oss för att ta flytringarna vidare. 


Jag hade två spön riggade. Ett 10 fots klass 6-7 med en GL Coastal slow intermediate och ett 10 fots klass 7 med sjunklina. Detta för att kunna fiska effektivt på lite olika platser och djup. När vi lämnade kobben fiskade jag djupkanten på utsidan när det small till. Jag använde spöet med sjunklina, och en 10 cm lång fiskimitation. Jag kände direkt att det var en lite bättre fisk. Fisken gick och stångades i några minuter innan Gustav kunde hjälpa till med håvningen.


Fisken var 50-51 cm lång och en liten tjockis. Hen hade en sill på 12-13 cm i munnen. Fisken satt perfekt i överkäken på trailerkroken.

Fisken får simma tillbaks efter lite vila.

Mönstret som gav resultat.

Gustav paddlade vidare till nästa kobbe där han krokade upp en fisk. Tyvärr klev den av efter att ha visat sig. Gustav uppskattade denna fisk att vara i ungefär samma storlek som min.
Jag fortsatte att söka av djupkanterna med sjunklinan, dock utan resultat. Gustav la märke till några stenar som bröt ytan en bit bort. I andra kastet krokar han upp ytterligare en fisk som även denna visar sig för att sedan kliva av. 

Vi tog en liten matpaus och konstaterade att vi lär köra något mer flytringspass på denna plats. Vi fiskade någon timma till för att sedan packa ihop innan mörkret tog över.

Hemma vid bindstädet började jag klura på sillimitationer. Första mönstret blev såhär och ska provfiskas nästa pass.// Oskar EKommentera här: