2017-08-30 Falsterbo, rovfågelspaning och nytt kryss!

Det blev en tur med husbilen till Falsterbo för att se om rovfågelsträcken hade börjat. Det hade det. Massor av sträckende sparvhökar, kärrhökar, ormvråkar, fiskgjusar och inte minst bivråkar. Som grädde på moset dessutom en mindre skrikörn. Inget foto och inte den bästa obsen av örnen, men ändå. Ett nytt kryss(283). På vägen ner till Falsterbo passade vi på att titta in på Sofieros slottsträdgård och där fans en viss trädgårdsträdkrypare som behagade visa sig i någon minut på nära håll, också den var ett nytt kryss(282). 
/Fredrik
 
Bivråk
Havsörn
Tornfalk
Fiskgjuse
Ormvråk
Sparvhök
Sparvhök
 
 

2017-08-14 Premiärtur med husbilen!

I helgen åkte Marielle och jag runt i Skåne-Halland med vår nya husbil. Det blev lite fåglar också även om vädret stundtals inte var det allra bästa. 
/Fredrik
 
Törnskata
Storspov
Lärkfalk
Gluttsnäppa
Drillsnäppa
Kustsnäppor och kärrsnäppor
Större strandpipare
Storskarv

2017-08-07 Gigantmört!

Den sista tiden har mestadels gått ut på att fånga en stor ål, men ständigt sökande och resultatlösa nätter gör att man till slut tappar motivationen, så jag bestämde mig för att ta någon veckas uppehåll. Då slog det mig att jag har ett litet hemligt vatten med gigantiska mörtar som jag inte tagit mig an. Så jag åkte dit, började blanda ihop en het blandning och började mäska försiktigt. Dagen blev helt resultatlös, enda aktivitet var några små tusenbröder. En bit in på natten bryter jag upp, åker hem för att ta nya tag redan dagen efter. Väl framme igen börjar jag kasta ut några få mäskbollar på varje spot. Det kändes som det blev ännu segare denna dag, inte ens tusenbröderna ville vara framme och pilla. 21.30 la jag om spöna, började fundera hur många satsningar jag skulle behöva lägga innan första stormörten skulle hälsa på. Jag hinner knappt tänka tanken klar innan jag får ett tungt och bestämt böj i ena spöet – det känns direkt att det är en riktigt bra fisk! Mycket riktigt, när fisken glider in i håven ser jag att den är närmast enorm. Jag ringer in två bekanta som kommer till platsen för plåtning och vägning. Vikten stannar på 1410 gram och fisken mäts till 44 cm med en omkrets på 34 cm.

 
/Alexander