2017-06-22 Mera fåglar och kryss nummer 278

Det har blivit väldigt lite fiske den sista tiden men lite fåglar har jag hunnit med. Bästa turen gick till Grästorp där jag förutom skönsjungande busksångare även fick hänga in mitt 278:e kryss, en vassångare.
/Fredrik
 
Kärrsångare
Törnsångare
Busksångare
Kungsfågel
Fiskgjuse
Enkelbeckasin
Törnskata

2017-06-09 Vit stork i Brämhult!

Jag har mer än en gång beklagat mig över hur tråkigt det är att vi varken har några riktigt bra fiskevatten eller fågellokaler i Borås men i torsdags så kommer det plötsligt ett fågellarm från Brämhult, bara någon kilometer från butiken. Dessvärre så hade jag glömt kameran hemma just denna dag men jag fick en ny chans idag. Jag kom till platsen som nummer två men det dröjde inte länge förrän det stod ett tiotal skådare och bevittnade den ståtliga vita storken på den nyslagna ängen vid Eskilsryd strax utanför Brämhult.
/Fredrik
 
 

2017-06-06 Nationaldagen firades med nytt kryss!

Idag åkte Marielle och jag ner till södra Halland för att leta efter en gulhämpling. Efter lite promenerande fram och tillbaka i ett väldigt blåsigt Halmstad så hittades den, intensivt sjungande i en ek. Detta innebar ett nytt kryss, mitt 277:e. Detta efter att jag liksom många andra blivit av med krysset för isabellatörnskatan i Torekov i höstas. Denna godkändes ej av raritetskommiten (RK) eftersom isabella- och turkestantörnskata ej med säkerhet går att skilja på i just denna individs dräkt, detta trots massor av fina bilder. Lite surt men rätt ska vara rätt. Istället så blev gulhämplingen "bara" nr. 277.
/Fredrik
 
Gulhämpling (277)
Sädesärla
Koltrast
Trädgårdssångare
Sävsångare