2017-03-22 Storabborrens hem!

Suget har byggts upp i snart 1 år, och äntligen var det dags att ta itu med Rögle dammars storvuxna abborrar. Planen var att åka ner den 16 mars, men dagen innan drog jag på mig en rejäl förkyldning, så resan Fick vänta tills den 22:a. Jag mådde fortfarande dåligt, men jag var tvungen att sticka iväg om jag skulle ha chans att ta en av de större borrarna i dammen. Dagen efter Lyckades jag ta min första "stora" Rögle abborre, vikten stannade på 1935g! Dagarna gick och ingenting hände, dammarna hade lagt locket på. Efter 8 dagars fiske i fukt blev förkylningen ännu värre, så jag fick inse de sura faktum att jag får ge upp för den här gången och ladda inför något nytt! 


/Alexander


2017-03-12 Björkäng och Årnäshalvön idag och två nya härliga kryss!

Idag åkte Marielle och jag till Björkängs havsbad samt Årnäshalvön. Siktet var inställt på två nya arter för min del; den, för mig, ständigt gäckande berglärkan samt den svårartade vattenpiplärkan. Framme vid Björkängs havsbad skrämde vi upp 5 berglärkor direkt som senare kom tillbaka och visade upp sig fint i eftermiddagsljuset. Detta var en mycket efterlängtad art för min del och kryss nummer 274. Efter detta åkte vi vidare till vackra Årnäshalvön med en förhoppning om en vattenpiplärka eller två. Piplärkorna fanns på plats men frågan var om någon var vattenpiplärka eller inte. Som tur var så kom en annan fågelskådare till platsen och kunde förklara den ganska svårbestämda skillnaden mellan skärpiplärka och vattenpiplärka. Han pekade till och med ut vilken som var vilken bland de säkert 10-talet piplärkor som befann sig på platsen. Jag fotade för fullt för att träna på att se skillnaden själv framöver. Vattenpiplärkan blev min 275:e art. Dessvärre så hamnade ingen vattenpiplärka på bild.
/Fredrik
 
 

2017-03-03 Regnbågsfiske i Bondemölla

Nytt fiskepass idag efter gårdagens gäddfiske i Eriksberg. Idag var det flugfiske som gällde och förhoppningar om stora regnbågar. Jag och Patrik blev ju rejält överkörda av Pär och Hasse på gäddfisket igår men vi fick vår revansch idag. Fisket var ovanligt trögt och den kalla vinden i kombination med regnet gjorde inte saken bättre men Patrik dominerade med fyra regnbågar följt av mig med tre. Hasse fick nöja sig med två och Pär med en. Våra kunder Fredrik Pålsson, Paul Pude, Andrers Lundgren och Stefan Nilsson anslöt i Bondemölla och fick också känna på det tröga fisket men Stefan Nilsson lyckades lirka upp en riktig jättebåge på hela 8,84kg vilket också innebar nytt klubbrekord i fiskeklubben Gösen. Jag fick min andra regnbåge på över reggvikt. Den vägde 6300g och mätte 73cm. Jag släppte dessutom tillbaka en än större lekfärgad hanfisk på 76cm. I Bondemölla är det inte tillåtet att håva och väga fisk för att sedan returnera. Jag hade redan tagit upp min första fisk och valde därför att släppa tillbaka min längsta fisk för dagen. Idag funkade som vanligt den svarta masken bra liksom andra större regnbågsflugor.
/Fredrik