2018-06-06 Strålande sutarfiske!

Nyligen så testade Daniel en ny spännande sutarsjö som enligt rykten skulle hålla riktigt grov fisk. Fisket var bra från start på kvällen och när morgonen kom så hade inte mindre än 20 sutare fått syna mattan. Medelvikten var hög och hela sju sutare vägdeöver 3kg. Toppfisken vägdes till 3250g.
En knapp vecka senare åkte Marielle och hennes äldsta son Albert och jag till samma sjö för att se om fisket fortfarande var bra eller om leken kanske skulle ha kommit igång. Vi kom fram sent på kvällen men fisken var igång och när morgonen kom så hade Albert och jag fått 12 fina fiskar varav flera vägde över 3kg. 
Vi fortsatte under dagen och firade därmed nationaldagen på bästa möjliga sätt. När sista spöet plockades upp så hade vi fångat hela 23 sutare varav 5 över 3kg med en toppfisk på 3240g. 
Daniel och Roderick körde två kortare pass strax efter men då hade leken dragit igång och fisket avtagit betydligt. 
Som vanligt så var det methodfeeder och plastmajs som regerade och trots att flera andra beten testades så var det tydligt att plastmajs är överlägset bäst.
/Fredrik

(null)
(null)
(null)


2018-05-22 Sarvfiske i Motala ström

Det blev av i år också, vårt årliga sarvfiske i landets bästa vatten för stor sarv, Motala ström. I år körde Daniel och jag från båt och förväntningarna var höga som vanligt. Dessvärre så hittade vi inte stimmen med större fisk utan fick nöja oss med tre över kilot och en topp på 1150g. Sarvarna hade redan hunnit leka och chanserna på de allra största var obefintliga. Anmärkningsvärt var att så mycket småsarvar nappade samt att de största vaknade först efter midnatt. En underbar kväll/natt/morgon blev det iallafall.
/Fredrik

(null)
(null)
(null)