2016-04-24 Båtfix!

Snöstorm och nordliga vindar! Inget vidare fiskeväder. Tur att man investerat i nytt ekolod så man har lite och pilla med. Fixade även en manöverpanel som jag tänkt att göra väldigt länge men skjutit på. 

Jag hade ett Lowrance Elite 7 men har inte varit helt nöjd. Tycker att menyerna är lite röriga och så har jag saknat Sidescan. Har funderat en hel del på vad jag ska ha. Valet föll på ett Garmin Echomap 91sv chirp. Det är ett hyfsat prisvärt lod som har de flesta funktioner som man behöver såsom Down vü, Side vü, Nmea 2000 och stöd för Panoptix dock saknar den wi-fi. Sen har har den även en funktion som ritar djupkartor i realtid. Trollar man i en relativ liten sjö så har man ett hyggligt sjökort efter några timmar. Ser verkligen fram emot att testa detta lod.

Manöverpanelen monterades i en stor kopplingsdosa som är vattentät. Sen drog jag en kabel från den till en annan kopplingsdosa där jag ansluter ekolod, belysning och all annan el. Riktigt skönt att äntligen ha koll på all el i båten!
//Jacob