2021-06-01 Sutarsatsning i Lilla Tjärby

Efter förra årets succéartade sutarpass i sjön gjorde vi en tidigare satsning i år med förhoppning om att hinna med ett pass till innan lek. Första kvällen bjöd på strålande väder men utan kontakt med sjöns fiskar. Natten förflöt på utan pip i larmen och vi var rejält utvilade när första fisken drog iväg vid 8-tiden på morgonen. Det var en lite hanne som snabbt fick simma vidare. Några timmar senare kom nästa sutare och det var en välgödd hona på 2847g/51cm. 

(null)
(null)

Först vid 14-tiden brakar det igång på allvar med en fisk på 3676g/58cm och under några timmar hugger det i stadig takt varje kvart. Det är nu bara honor som nappar och fiskarna är i riktigt bra kondition. Daniel avslutar racet med resans tyngsta fisk på strax under 3,8kg. Vid 19-tiden avtar aktiviteten och vi kan i lugn och ro njuta av vädret och Daniels grillade hamburgare. Kvällen och natten förblir lugn och morgonen bjuder bara på enstaka hugg från mindre hannar. Karparna i sjön är fullt upptagna med lekbestyren trots att vattentemperaturen knappast kommit upp i mer än 17 grader. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)

Vi har bestämt oss för att sitta kvar till 19-tiden dvs samma tid som fisket avtog dagen innan. Återigen är det eftermiddagen som levererar och nu vaknar återigen honorna till. Problemet med flytande alger som fastnar på linan försvårar drillningen av fiskarna eftersom dom även fastnar i öglorna när man vevar. Det blir ingen mer fisk över 3,5kg men några strax under. Totalt kan vi summera ännu ett strålande fiskepass i bra väder och huggvilliga fiskar. Åtta fiskar över 3,2kg varav fyra över 3,5kg. Vi fick inte den där fisken som vi drömde om, sutaren på över 60cm och då också troligtvis över 4kg men den sparar vi till nästa gång.
/Fredrik

(null)
(null)
(null)Kommentera här: