2015-04-30 På plats i Älvkarleby

Nu har vi börjat fiska och jag drog en vimma redan i andra utlägget. Därefter har det bara blivit några mörtar. Det blåser väldigt mycket och det gör det extra svårt att se nappen. Vädret de kommande dagarna ser inget vidare ut men man får hoppas att fisket är desto bättre!
/Fredrik

2015-04-29 Besök vid Krankesjön på vägen hem från Rögle

På vägen hem från dammarna så tog jag en sväng till närbelägna fågelsjön Krankesjön. En titt i nya Artportalen visade att min efterlängtade art pungmes varit synlig tidigare i veckan. Just pungmesen har jag och Karin letat efter i Källtorps våtmarker under snart ett år utan att få se den. På plats vid Krankesjön får jag syn på den direkt. Efter att ha positionerat mig bättre kunde jag få se hur den jobbade på sitt bobygge. Man förstår verkligen varför den fått sitt namn. Utöver pungmes fanns även bl.a. blå kärrhök, svarthätta, sävsparv och glador såklart. Utmed varbergsvägen på hemvägen passade jag även på att fota turkduvorna i Sundholmen.
/Fredrik
 
 
 
 
 
 

2015-04-29 Nyanlände grannen Tony slog till direkt

Vi vaknade av larm inatt! Det var visserligen inte ett av våra utan Tony från Färgelanda som kom igår kväll. Tonys första braxen för året vägde in på fina 7020g. Utöver den så har det kommit upp några fina till i femman, största på över 7500g!!! Jag ger mig nu och kan surt konstatera att jag, trots att vi gjort allt rätt, blankat för 12:e dygnet i rad i Rögle. Det enda jag kan ta med mig från denna resan är att tre nätter i rad inte är nog för att vara säker på att lyckas! Nu får Alexander fiska vidare själv och man får tro att det vänder även för honom nu när jag åker. Nu ser jag att även André drillar men jag måste åka! :(
/Fredrik