2016-08-21 Gäddfiske med fluga

En av våra kunder / teammedlemmar (Pontus) införskaffade sig nyligen ett flugfiskeset att fiska gädda med. Han ville ha med sig någon ut för att få lite tips och trix. Jag gled med och passade på att provfiska lite nya flugor jag bundit.

Landsjön var destinationen och gädda var målet. För min del blev det tre små gäddor och Pontus drog sin första på fluga. 6.58 kg fördelat på 108 cm. Ingen dålig fisk för att vara första fisken på flugspö.

En av flugorna som fungerade idag.

Det var allt för denna gång!

2016-08-14 Laxfiske på klubbvattnet

Jag och polaren drog iväg på en dagstur för att fiska lite lax, slipa på kasttekniken och prova nya grejer. När vi kom fram var vattnet väldigt brunt. Min plan att fiska nymf och rifling hitch gick i stöpet. Vi såg en hel del gammal fisk visa sig och lite senare ett par blanka börlingar.

Efter att ha fiskat och provat scientific anglers nya Ust short (scandi-klump) i flyt/sjunk5, bytte jag till rio flyt och en lite större rifling hitch. Jag var trots det bruna vattnet sugen att prova hitch.

(Scientific anglers och Micke Lindström har verkligen lyckats med denna lina i mitt tycke. Perfekt om man vadar djupt eller har ont om utrymme.)

Efter att ha fiskat 50 m hade jag en fisk som var uppe och markerade vid hitchen. Lite längre ner visade det sig sedan ett par blanka börlingar. Vi fiskade någon vända till och hoppades att det skulle stannat lite ny fisk, men inget mer hände innan lunchpausen.

När vi kom tillbaks tyckte att vattnet börjat klarna. Vi knöt på små två- och trekrokar och efter någon timma krokade kompisen upp en 80 cm s lax på sin lilla orangea tvåkrok.

Linan som användes var en F/H/I. Fisken mättes, fotades och fick sedan simma tillbaks.

Vi fiskade vidare och någon knapp timma senare krokade jag upp en 53 cm blank men slank lax. Flytlina och en liten svart trekrok gjorde susen.

Fisken fick åter sin frihet. Detta var det sista som hände denna gång.

// Oskar

2016-08-10 Asköviken, Västmanland

Efter Gotland åkte Marielle och jag direkt upp till hennes föräldrar i Norberg, Västmanland. På vägen passade vi på att kika förbi Asköviken i Västerås för att om möjligt få se de två svartvingade vadarsvalorna som varit stationära där i några dagar. Dessvärre missade vi dessa men vi lär återkomma till denna fantastiska fågellokal. Trots vindar på över 10-12m/s så såg vi ändå massor av fåglar, bl.a. vaktel, gulärla, grönbena, brushane, pilgrimsfalk, brun kärrhök, fiskjuse, tornfalk, sparvhök, kustpipare, enkelbeckasin mm.
/Fredrik